O rachetă rusă a lovit joi un complex rezidenţial şi o clădire a serviciului de securitate al Ucrainei din centrul oraşului Dnipro, a anunţat vineri seara preşedintele Volodimir Zelenski, în condiţiile în care cu o zi înainte se aflase în acest oraş aflat aproape de linia frontului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dnipro. Vineri seara. Un bloc de apartamente cu mai multe etaje şi o clădire a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au fost lovite”, a scris Zelenski pe X (Twitter). „Din nou, teroarea rachetelor ruse”, a adăugat el, fără a dat alte detalii.

Preşedintele a adăugat că a avut discuţii de urgenţă, în urma atacului, cu şefii serviciului de securitate al Ucrainei, cu ministrul de interne, cu responsabili ai serviciului pentru urgenţe şi cu şeful administraţiei militare locale.

Nu este clar dacă a fost vorba despre una sau mai multe rachete sau dacă sediul serviciilor de securitate se afla în apropierea blocului de apartamente. Oamenii spun pe reţelele sociale că cele două clădiri erau apropiate. Un videoclip neverificat apărut pe internet arată moloz împrăştiat într-o curte dintr-un complex mare de blocuri.

Ministrul de Interne, Ihor Klimenko, a declarat că cinci persoane au fost rănite, iar serviciile de urgenţă au finalizat o căutare în zonă apartament cu apartament.

Oraşul Dnipro, un important centru economic din sud-estul Ucrainei, nu este departe de linia frontului care se întinde de la Herson, în sud, prin regiunea Donbas şi mai la nord, până în regiunea Harkov, şi a mai fost vizat de atacuri ruse.

La Dnipro, Zelenski avusese joi dimineaţă o întâlnire cu oficiali din domeniul apărării, inclusiv cu şeful Statului Major, generalul Valeri Zalujni, căruia i-a dăruit de ziua lui un pistol gravat cu numele său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.