Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis un comandant militar de rang înalt care a ajutat la conducerea luptei împotriva trupelor ruseşti în estul ţării, dar nu a oferit nicio explicaţie pentru această decizie, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un decret, Zelenskii a anunţat demiterea lui Eduard Moskaliov din funcţia de comandant al forţelor comune ale Ucrainei, care sunt angajate în bătălii în regiunea Donbas.

Zelenskii l-a menţionat pe Moskaliov înt discursul de vineri, când a enumerat comandanţii militari cu care a vorbit. Moskaliov ocupa această funcţie din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.

Forţele ruse depun eforturi concertate pentru a captura cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul, iar Zelenski a descris în ultimele săptămâni situaţia militară din est ca fiind dificilă şi dureroasă.

Unităţile pro-Moscova îşi concentrează eforturile asupra oraşului Bahmut, declanşând atacuri repetate, în ciuda faptului că au suferit ceea ce oficialii ucraineni şi occidentali spun că sunt pierderi grele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.