Zeci de mii de lucrători din domeniul sănătăţii au protestat duminică la Madrid, pentru ceea ce spun ei că este distrugerea sistemului de sănătate publică de către guvernul regional conservator, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îmbrăcaţi în haine albe şi bătând în tobe, mulţi au scandat: ”Reducerea sănătăţii publice este criminală”.

Guvernul regional de la Madrid, condus de Isabel Ayuso din Partidul Popular, a fost criticat în ultimii ani, mai ales de când a început pandemia de Covid-19 în 2020, pentru personalul deficitar din spitale şi centrele de asistenţă medicală primară.

Protestatarii spun că guvernul regional desfiinţează serviciile de sănătate de stat şi favorizează furnizorii privaţi de sănătate.

Îmbrăcat în Grim Reaper şi purtând o coasă simulată, un protestatar a ţinut un panou pe care scria: ”Sunt planul lui Ayuso pentru (secţia) de urgenţă”.

"Avem aproximativ 40 sau 50 de pacienţi pe zi şi le putem acorda aproximativ şase minute fiecăruia.

Problema este că nu ne permit să acordăm îngrijiri adecvate pacienţilor", a declarat Ana Encinas, 62 de ani, medic care a lucrat în asistenţă primară în Madrid de 37 de ani.

Ayuso neagă acuzaţia conform căreia administraţia ei dezactivează serviciile de sănătate publică în favoarea sectorului privat şi spune că protestele şi grevele sunt orchestrate de partide de stânga în perioada premergătoare alegerilor municipale şi regionale din acest an, pentru a submina guvernul regional conservator.

În noiembrie, zeci de mii de oameni au mărşăluit prin centrul Madridului în sprijinul lucrătorilor din domeniul sănătăţii care au cerut condiţii de muncă mai bune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.