Se pare că o rachetă a lovit etajele inferioare ale unei clădiri rezidenţiale de 25 de etaje, rănind cel puţin 10 persoane, au declarat oficialii ucraineni în urma atacurilor ruse de joi seară. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că exploziile au lovit districtul central Shevchenkivskyi şi până acum trei persoane au fost spitalizate, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul de Stat de Urgenţă a declarat că o explozie - despre care se crede că a avut loc în jurul orei 20.13 - a distrus parţial o clădire rezidenţială de 25 de etaje din districtul Shevchenkivskyi al capitalei.

 

„Ca urmare a bombardamentelor inamice, a izbucnit un incendiu într-o clădire rezidenţială de 25 de etaje, cu distrugerea parţială a etajelor 1 şi 2”.

Aproximativ o oră mai târziu, serviciile de urgenţă au reuşit să stingă incendiul, operaţiunile de căutare şi salvare sunt încă în desfăşurare.

Potrivit datelor preliminare, cinci persoane au fost salvate şi zece au fost rănite.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, a calificat, într-un mesaj pe Twitter, loviturile cu rachete ruseşti de la Kiev drept „un act odios de barbarie”.

Bombardamentele ruseşti asupra Kievului, în mijlocul unei vizite a secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, au avut ca scop „umilirea ONU”, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei faţă de instituţiile internaţionale, despre eforturile liderilor ruşi de a umili ONU şi despre tot ceea ce reprezintă organizaţia”, a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe canalul Telegram. Potrivit preşedintelui ucrainean, „cinci rachete” au căzut asupra capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.