Zece membri ai unei familii din Africa de Sud au fost ucişi vineri, în propria locuinţă, de către bărbaţi înarmaţi neidentificaţi, anunţă poliţia, ultimul dintr-o serie de atacuri armate în această ţară, afectată de o criminalitate galopantă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei, şapte femei şi trei bărbaţi au fost răniţi mortal în acest atac armat, la Imbali, un township situat în sudul Pietermaritzburg, în provincia KwaZulu-Natal (sud-est).

”Potrivit primelor elemente, bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au luat cu asalt o propietate de la Pietermaritzburg şi au prin familia într-o ambuscadă”, anunţă într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Lirandzu Themba.

Motivaţiile atacatorilor erau necunoscute imediat.

Ministrul sud-african al Poliţiei, Bheki Cele, s-a dus la faţa locului.

El a anunţat identificarea a doi suspecţi, unul ucis de către poliţişti, iar celălalt a reuşit să fugă.

Atacurile armate de acest tip nu sunt rare în Africa de Sud, o ţară care înregistrează unul dintre cele mai mari niveluri din lume în privinţa crimelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.