Un zbor operat de Air China care asigura o legătură de la Paris la Beijing s-a întors din drum, la 30 de minute după decolare, în urma unei false alerte, din cauza unei neînţelegeri între un pasager rămas la sol şi compania chineză, a declarat Delegaţia prefectorală a aeroporturilor pariziene pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Air China a anunţat joi după-amiaza că zborul CA876, care a decolat joi, la ora locală 12.59 (13.59) de pe Aeroportul Charles-de-Gaulle, a fost nevoit să se întoarcă din drum din cauza unei alerte ”teroriste”.

”Din motive de securitate, zborul CA876 s-a întors la Paris, unde a aterizat în securitate”, a anunţat compania chineză pe reţele de sicializare.

Această alert falsă a fost cauzată de o neînţelegere între un pasager rămas la sol şi  companie, a precizat Delegaţia prefectorală a aeroporturilor pariziene.

”Un pasager întârziat de un colet abandonat pe aeroportul Roissy a sunat la companie anunţând că există o bombă în terminal, iar interlocutorul său a înţeles că era o bombă în avion”, potrivit acestei surse.

O anchetă judiciară a fost deschisă, iar acest bărbat - un australian, potrivit unei surse apropiate anchetei -  a fost plasat în arest preventiv, potrivit aceleiaşi surse.

”Avionul a aterizat la Roissy către ora (locală) 13.55 (14.55, ora României). El s-a întors din drum după numai 30 de minute de zbor”, a adăugat Delegaţia.

Toţi pasagerii de la bordul acestui Boeing de tip 787 au plecat la Beijing joi seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.