Gigantul american YouTube a închis canale aparţinând separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, au anunţat separatiştii vineri, în toiul unor tensiuni ruso-occidentale cu privire la Războiul din Donbas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrul de Informaţii” al ”republicii populare de la Lugansk” - site-ul oficial de informaţii al acestei ”republici” autoproclamate - anunţă că i-a fost închis canalul de către YouTube, ”fără explicaţii”.

Canalul era inaccesibil într-adevăr vineri şi afişa un mesaj care anunţă că ”acest cont a fost închis din cauza nerespectării regulamentului comunităţii YouTube”.

Mai multe alte canale spearatiste afişau acelaşi mesaj, şi anume ale ”ministerului informaţiilor” şi ”miliţiei populare” a celilalte ”republici populare”, de la Doneţk.

Rusia este acuzată, în pofida dezminţirilor sale, de faptul că este instigatoarea acestui război separatist care a izbucnit în estul Ucrainei în 2014, după ce Moscova a anexat Peninsula ucraineană Crimeea, ca represalii în urma unei revoluţii prooccidentale în această fostă republică sovietică.

Rusia este acuzată în prezent de Occident de faptul că pregăteşte o invazie a Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte şi se declară, din contră, ameninţată de NATO care, în ultimii 30 de ani, s-a extins până la frontierele sale.

Kremlinul consideră că o dezescaladare în Ucraina implică o retragere a NATO don Europa de Est, o revendicare resinsă de Occident.

Rusia acuză cu regularitate marile reţele de socializare şi platforme ca Facebook, Google sau YouTube de încălcarea legislaţiei ruse prin menţinerea unor conţinuturi pe care le consideră ilegale, din cauza cărora le-a aplicat sancţiuni financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.