Preşedintele chinez Xi Jinping îl primeşte vineri, la Hangzhou (est) pe omologul său sirian Bashar al-Assad, izolat pe scena internaţională şi aflat în căutare de fonduri pentru reconstrucţia Siriei, care a început joi o vizită în China, prima în ultimii 20 de ani, cu speranţa de a aduce relaţiile siriano-chineze ”la un nou nivel”, potrivit Beijingului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, ”la 22 septembrie, după-amiaza, preşedintel Xi Jinping se întâlneşte cu omologul său sirian Bashar al-Assad care se află în China pentru a asista la Ceremonia de Deschidere a (celei de-a) 19-a (ediţii) a Jocurilor Asiatice de la Hangzhou”, a anunţat televiziunea chineză de stat CCTV fără să facă alte precizări.

Bashar al-Assad a început joi o vizită oficială în China, prima în această ţară de aproape 20 de ani, cu speranţa, potrivit Beijingului, de a aduce relaţiile bilaterale la ”un nou nivel”.

El caută fonduri în vederea econstrucvţiei Siriei, în urma unui război sângeros care a antrenat distrugeri masive ale infrastructurii şi a redus la neant mai multe sectoare ale economiei siriene, în contextul în care Damascului i s-au impus sancţiuni internaţionale grele.

”Credem că vizita preşedintelui Bashar al-Assad va consolida încrederea politică şi cooperarea în diverse sectoare între cele două ţări, ridicând legăturile bilaterale la un nou nivel”, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

China este unul dintre aliaţii lui al-Assad, pe care l-a susţinut în Consiliul de Securitate al ONU, abţinându-se cu regularitate la votul unor rezoluţii împotriva puterii siriene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.