Locuitorii din Wuhan, unde a apărut boala covid-19 la sfârşitul lui decembrie, trăiesc fiecare în cartierul său, îngroziţi de riscul de contagiune, după grămezi de biciclete ridicate pe post de baricade, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza fricii de contaminare, oraşul chinez cu 11 milioane de locuitori a încremenit, iar pe bulevardele sale largi domneşte o atmosferă fantomatică. Fiecare micro-cartier este baricadat cu baraje de netrecut, construite în pripă, şi supravegheate 24 de ore din 24.

Puţinele persoane care se aventurează afară trebuie să arate documente şi să se supună unei luări a temperaturii pentru a se putea întoarce la domiciliu.

O adevărată armată de voluntari din comitete de cartier - centura de transmisie a ordinelor puterii la nivel rezidenţial - veghează la respectarea strictă a măsurilor de izolare.

Cei care fac livrări şi vânzărori aprovizionează aceste enclave urbane, dându-le sacii cu produse alimentare clienţilor de cealaltă parte a barierei.

Iar deplasarea în interiorul oraşului este o misiune imposibilă. Bariere mobile impozante - din plastic  sau metal - sunt poziţionate în răscrucile strategice.

Însă ziua în care barierele din Wuhan vor cădea defintiv nu pare să fie prea departe.

Pentru prima oară de la începutul lui ianuarie, oraşul, în care s-a înregistrat imensa majoritatea a celor 3.245 de moţi chinezi, nu a semnalat joi nicio nouă contaminare cu coronavirus.

Iar unele restricţii de circulaţie încep să fie relaxate. În cartierele considerate ”fără risc epidemiologic”, locuitorii se pot deplasa din nou în interiorul reşedinţei - cu condiţia să nu se regrupeze.

Unele întreprinderi esenţiale au fost de asemena autorizate să se redeschidă treptat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.