Cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa, Web Summit, a retras invitaţia de a ţine un discurs la ediţia din 2018 pentru Marine Le Pen, liderul partidului francez de extremă-dreapta Frontul Naţional, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorul conferinţei, Paddy Cosgrave, a informat pe Twitter că a reanalizat decizia şi a anulat invitaţia către Le Pen. 

"Având în vedere ce sfaturi am primit şi reacţiile din mediul online de peste noapte, prezenţa sa este o lipsă de respect. Avem ambiţia de a fi recunoscuţi drept o platformă riguroasă pentru dezbateri. În ultimii ani, am adăugat scene private şi publice pentru dialoguri solide privind probleme controversate şi definitorii pentru timpurile noastre. Dar mai avem multe de învăţat”, a afirmat Cosgrave.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Web Summit este unul dintre cele mai importante evenimente pentru antreprenorii din mediul tehnologiei. Următoarea ediţie urmează să aibă loc în noiembrie la Lisabona, iar Marine Le Pen urma să ţină un discurs. Decizia vine la o zi după ce Cosgrave a explicat de ce a invitat-o pe Le Pen: "Web Summit este un loc în care oamenii trebuie să fie pregătiţi să le fie contestate opiniile şi ei să conteste opiniile celorlalţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.