Departamentul de Stat american a încetat să autorizeze, începând de marţi, voiaje în grup în Cuba - una dintre derogările cele mai folosite în vederea ocolirii interzicerii turismului american pe insula comunistă - şi şi-a justificat decizia prin susţinerea de către regim a Guvernului venezuelean, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, vapoare de croazieră şi de pasageri, dar şi avioane private şi aparţinând unor companii nu mai au dreptul să se ducă în Cuba.

”CuBa continuă să joace un rol destabilizator în Emisfera Vestică”, a denunţat, citat într-un comunicat, secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin.

”Aceste acţiuni vor împiedica dolarii americani să mai ajungă pe mâna armatei, serviciilor de informaţii şi serviciilor de securitate cubaneze”, a apreciat el.

După instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump, în 2017, Statele Unite şi-au multiplicat restricţiile impuse Cubei, punând astfel capăt în mod treptat unei destinderi amorsate de către Barack Obama în perioada 2014-2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.