Statele Unite intenţionează să trimită trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, pentru a asigura securitatea trupelor deja desfăşurate în regiune, a anunţat şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrul la care ne gândim este: oare există un lucru pe care-l putem face pentru a îmbunătăţi securitatea forţelor noastre în Orientul Mijlociu?”, a declarat presei Patrick Shanahan.

”Acest lucru ar putea include trimiterea unor trupe suplimentare”, a continuat el.

Secretarul interimar al Apărării, care a făcut aceste declaraţii la sediul Pentagonului, înaintea unei întâlniri cu ministrul vietnamez de Externe Pham Binh Minh, a dezminţit numărul trupelor vehiculat în presa americană şi a sugerată că Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a trimis o cerere Pentagomului cu privire la trimiterea unor trupe suplimentare, în contextul amplificării tensiunilor cu Iranul.

”Nu sunt 10.000, nu sunt 5.000. Este inexact. Ceea ce vă pot spune este că mă aflu în contact regulat cu generalul McKenzie”, a declarat Shanahan.

Noul comandant CENCTOM, generalul Kenneth McKenzie, şi-a exprimat în mod public regretul faţă de reducerea trupelor americane în Orientul Mijlociu, hotărâtă de Pentagon în virtutea noii strategii în domeniul Apărării a Statelor Unite, care se concentrează asupra Rusiei şi Chinei.

”Noi nu avem trupe suficiente pentru a fi acolo unde vrem să fim, ca număr adecvat, în toate locurile, tot timpul”, în întreaga lume, declara generalul la o conferinţă, la începutul lui mai, la Washington.

Statele Unite au, în prezent, între 60.000 şi 80.000 de militari desfăşuraţi în Orientul Mijlociu, dintre care 14.000 în Afgaistan, 5.200 în Irak şi mai puţin de 2.000 în Siria, potrivit Pentagomului.

Washingtonul a trimis deja, la Golful Persic, portavionul USS Abraham Lincoln şi portelicopterul USS Kearsarge,la bordul cărora se află câteva mii de oameni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.