Trimisul SUA pentru Orientul Mijlociu i-a sunat pe miniştrii de externe din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar şi Irak pentru a le cere să transmită un mesaj Iranului prin care să îl îndemne să reducă tensiunile cu Israelul, în urma unui presupus atac aerian israelian asupra ambasadei Iranului din Siria, a declarat pentru Reuters o sursă care cunoaşte situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanul Casei Albe pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, le-a cerut oficialilor să îl contacteze pe ministrul iranian de externe pentru a transmite mesajul că Iranului i se cere să detensioneze relaţiile cu Israelul, lucru pe care aceştia l-au făcut, a precizat sursa, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Într-adevăr, Ministerul iranian de Externe a declarat miercuri că miniştrii de externe din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar şi Irak au vorbit la telefon cu ministrul iranian de externe şi au discutat despre tensiunile regionale.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul "trebuie să fie pedepsit şi aşa se va şi întâmpla" pentru atacul de la Damasc care a ucis şapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluţiei iraniene. Printre aceştia se afla Mohammad Reza Zahedi, un comandant de rang înalt în cadrul Forţei Quds, o unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei.

Israelul, care a lansat un război în Fâşia Gaza împotriva Hamas, mişcare sprijinită de Iran, nu a confirmat că se află în spatele loviturii asupra Damascului, dar Pentagonul a afirmat că da.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.