Ministrul suedez de Externe Tobias Billström a căzut în capcana a doi umorişti ruşi, suspectaţi de legături cu Kremlinul, a confirmat cabinetul acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem confirma că a a avut loc o reuniune în cursul căreia ministrul Afacerilor Externe a făcut obiectul unei farse”, a anunţat duminică o purtătoare de cuvânt a diplomaţaţiei suedeze, Anna Erhardt.

”Evident, nu este un lucru bun”, a adăugat ea.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Vladimir Kuzneţov şi Aleksei Stoliarov - cunoscuţi ca "Vovan" şi "Lexus" - sut cunoscuţi de mult timp după ce au făcut farse unor lideri şi celebrităţi în întreaga lume, de la premierul canadian Justin Trudeau la fostul premier britanic Boris Johnson şi la Elton John.

Cei doi au postat onşine un interviu de opt minute cu Tobias Billström, în care acesta din urmă credea că stă de vorbă cu ”un reprezentant al continentului african” despre libertatea de exprimare şi campanii de dezinformare ale Rusiei.

”Facem lumină asupra a tot ceea ce s-a întâmplat pentru a ne asigura că nu se va repeta”, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt.

Cotidianul surdez Aftonbladet scrie că ministrul Apărării a fost de asemenea victima unei farse al umoriştilor ruşi.

Potrivit unor experţi în domeniul securităţii cibernetice, cei doi - care dezmint orice legătură cu Kremlinul , în pofida faptului că sunt suspectaţi de legături cu Serviciul rus de securitate FSB - şi-au intensificat eforturile de a prinde în plasă oficiali de ranf înalt din America şi Europa care au luat poziţie împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia în debruarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.