Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ”acceptat o invitaţie” din partea cancelarului german Olaf Scholz de a participa la următorul summit G7, la sfârşitul lui iunie, în Bavaria, anunţă joi şeful Guvernului Germaniei, care deţine preşedinţia grupului, în cursul unei vizite în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îţi mulţumesc, Volodimir Zelenski, pentru că mi-ai acceptat invitaţia de a participa la summitul G7” prevăzut în perioada 26-28 iunie, într-un complex al Castelului Elmau (sud), anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Olaf Scholz.

Cancelarul german nu precizează dacă Volodimir Zelenski - care nu apărăsit Ucraina de la invazia Rusiei, la 24 februarie - urmează să participe fizic la summit în Bavaria sau dacă va interveni printr-o legătură video.

”Am acceptat cu recunoştinţă invitaţia partenerilor noştri de a participa la evenimente internţaionale majore” - şi anume la summitul G7, în Germania, iar apoi la summitul NATO, la Madrid, la invitaţia secretarului general Jens Stoltenberg, confirmă preşedintele ucrainean tot într-un mesaj postat pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.