Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri seară, în discursul adresat naţiunii, că ţara sa a demonstrat, la reuniunea Adunării Generale a ONU de la New York, că adevărul, puterea, iniţiativa şi încrederea în victorie sunt de partea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Evenimentele de la New York în cadrul participării statului nostru la sesiunea Adunării Generale a ONU se apropie de sfârşit. A fost o săptămână productivă pentru Ucraina. Multe activităţi diferite – cu participarea mea, cu participarea Primei Doamne a Ucrainei, cu participarea prim-ministrului şi a ministrului Afacerilor Externe.Ucraina a demonstrat că nu doar adevărul, ci şi puterea, iniţiativa şi încrederea în victorie sunt de partea noastră. Lumea este mereu sensibilă la astfel de lucruri. Cine este cu adevărat puternic şi cine se preface că este puternic. Cine îşi simte cu adevărat puterea şi cine încearcă din răsputeri să ascundă slăbiciunea şi nesiguranţa. La Adunarea Generală, Ucraina a propus o formulă de pace, drumul ei către stabilizarea relaţiilor internaţionale. Şi cu siguranţă a fost auzită de lume. Reacţia la discursul meu la Adunarea Generală a fost cu adevărat pozitivă. Diferite ţări au dorit în mod egal să audă detalii. Specificaţii despre cum să restabiliţi pacea, cum să punem capăt acestui război. Ucraina şi-a prezentat viziunea. Clar, logic, corect şi realist. Cinci puncte. Primul: pedeapsa pentru agresor. Al doilea: protecţia vieţii, adică toată asistenţa necesară statului nostru în apărare. Al treilea punct: restabilirea securităţii şi integrităţii teritoriale. Al patrulea punct: garanţii de securitate. Şi al cincilea: hotărârea de a realiza toate acestea împreună cu noi – hotărârea majorităţii mondiale. Şi ce a prezentat Rusia? Încă o dată, scuze penibile, plângeri şi propagandă mincinoasă constantă, de care lumea s-a săturat de mult, dar reprezentanţii ruşi încă o repetă. Un contrast izbitor cu noi. Sunt recunoscător tuturor şefilor de stat, tuturor politicienilor, personalităţilor publice, liderilor culturali şi de afaceri care şi-au exprimat sprijinul pentru noi la Adunarea Generală şi la toate evenimentele din America din această săptămână", a declarat Zelenski.

Liderul ucrainean a vorbit şi despre faptul că a participat la o întâlnire specială privind securitatea alimentară. "Acesta este unul dintre subiectele cheie ale ONU anul acesta – agresiunea rusă a făcut-o atât de urgentă. Lumea caută mijloace pentru a proteja oamenii de foamete şi de criza preţurilor, iar Ucraina are ceva de oferit. Creştem constant exporturile de alimente, ajutăm Programul Alimentar al ONU, trimitem cereale ca ajutor umanitar către ţările care au nevoie de el – Etiopia, Somalia. Şi Ucraina nu a provocat niciodată vreo criză pe piaţa alimentară. Lumea apreciază toate acestea. Datorită decenţei Ucrainei şi a dorinţei constructive a statului nostru de a-i ajuta pe ceilalţi, avem un rezultat unic: propaganda rusă îşi pierde influenţa chiar şi în lumea în care mai trebuie să ne asigurăm o poziţie informaţională puternică, în special în ţările din Sudul Global. Acestea sunt America Latină, Africa, Asia de Sud".
 
De asemenea, el a spus că la Izium au fost prezenţi, vineri, reprezentanţii a aproape douăzeci de misiuni diplomatice. "Cei din ţările baltice şi Europa de Est, Germania, Franţa, Spania, Slovenia, Croaţia, Danemarca, Suedia, Elveţia, Turcia, ambasadorul UE - au văzut cu ochii lor ce au lăsat în urmă ocupanţii ruşi. Case ruinate, camere de tortură, gropi comune... Lumea va cunoaşte informaţii complete despre fiecare crimă comisă de Rusia în teritoriile ocupate temporar.", a adăugat şeful statului ucrainean. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.