Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit în capitala Albaniei, Tirana, a anunţat miercuri ministrul albanez de externe Igli Hasani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski urmează să ia parte la un summit pe probleme de securitate la care participă Ucraina şi şase ţări din Balcanii de Vest, iind prima reuniune de acest fel în contextul în care invazia Rusiei se prelungeşte şi a intrat în al treilea an.

"Un moment crucial pentru promovarea legăturilor bilaterale şi pentru a fi solidari cu Ucraina în lupta sa eroică împotriva agresiunii Rusiei", a scris Hasani pe reţeaua socială X.

Zelenski, care s-a aflat marţi în Arabia Saudită, urmează să se întâlnească cu premierul albanez Edi Rama, precum şi cu liderii din Serbia, Macedonia de Nord, Kosovo, Bosnia şi Muntenegru.

Albania, Macedonia de Nord şi Muntenegru sunt membre NATO, s-au alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei şi au trimis arme şi echipamente în Ucraina.

Serbia, aliat de lungă durată al Moscovei, nu a impus sancţiuni, dar nici Belgradul, nici Kievul nu recunosc independenţa Kosovo, fosta provincie sudică a Serbiei, predominant albaneză, care sprijină Ucraina şi încearcă să devină membră a Uniunii Europene şi a NATO.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.