Suferinţa copiilor din Siria a crescut semnificativ, subliniază Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) luni, evocând o creştere puternică, anul trecut, a uciderii, rănirii şi recrutării de copii soldaţi, relatează DPA:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 652 de copii au fost ucişi în conflict în 2016, cel mai mare număr din ultimii trei ani, de când Unicef documentează această situaţie.

Numărul copiilor atraşi în luptă a crescut la peste 850, de două ori mai mare decât în 2015.

”Profunzimea suferinţei este fără precedent”, a declarat Geert Cappelaere, reprezentantul Unicef în regiunea Orientul Mijlociu.

Aproximativ şase milioane de copii sirieni depind de ajutoare umanitare după cei şase ani de război.

Un sfert de milion sunt blocaţi în zone asediate şi nu pot primi ajutoare, iar mulţi alţii trăiesc în regiuni greu accesibile.

Copiii nu sunt ucişi doar de bombe şi gloanţe, ci şi de lipsa de acces la medici şi servicii de bază, denunţă Unicef.

Câteva milioane de copii au devenit refugiaţi în interiorul Siriei, iar 2,3 milioane de au fugit peste frontieră în alte ţări din regiune.

În contextul unei intensificări a suferinţelor per ansamblu, un număr tot mai mare de familii a făcut un pas extrem, obligându-şi copiii să se căsătorească sau să muncească.

”Toţi copiii poartă pe viaţă cicatricele consecinţelor oribile asupra sănătăţii, stării de bine şi viitorului lor”, a subliniat Cappelaere .

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.