Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat luni susţinerea faţă de realegerea lui Donald Trump şi i-a acuzat pe opozanţii acestuia democraţi că au împins lumea la un ”imperialism moral” pe care lideri ”iliberali” ca el îl respinge, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încurajăm victoria lui Donald Trump, pentru că ştim că diplomaţia guvernelor democrate americane se bazează pe imperialismul moral”, scrie premierul suveranist ungar într-un editorial în cotidianul ungar Magyar Nemzet.

”Noi am fost forţaţi să urmăm acest model înainte. Nu ne-a plăcut. Nu vrem să revenim la el”, afirmă Orban.

Aflat la putere de zece ani, liderul suveranist se confruntă cu alegeri legislative riscante, la începutul lui 2022, din cauza consecinţelor crizei economice şi sociale cauzate de epidemia de covid-19 în Ungaria.

Acest scrutin ungar va fi o ”bătălie decisivă” împotriva unei elite ”iliberale” internaţionale, care caută să-i distrugă pe conservatorii creştini din Europa, apreciază Orban în editorialul său.

”Ei se pregătesc de o bătălie decisivă în 2022, cu susţinerea presei internaţionale, tehnocraţilor de la Bruxelles şiunor ONG-uri deghizate în organizaţiiale societăţii civile”, acuză Orban.

”A venit vremea să ne organizăm şi noi”, îndeamnă el.

Ungaria şi alte ţări din Europa Centrală vor să acorde prioritate eficienţei economice în loc să acorde prioritate politicilor decise la nivel european, precum ”obiective climatice care ating absurdul, o Europă socială, o fiscalitate comună şi o societate multiculturală”, acuză şeful Executivului de la Budapesta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.