Preşedintele SUA, Barack Obama, a sosit la Havana, duminică, fiind primul şef de stat care vizitează Cuba după aproape 90 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obama a ajuns la bordul Air Force One, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Jose Marti, o imagine greu de închipuit nu cu mult timp în urmă, transmite Reuters. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Preşedintele SUA a fost întâmpinat de ministrul de Externe cubanez şi de ambasadorul SUA la Havana, ceremonia primirii oficiale urmând să aibă loc luni.

Vizita va dura trei zile şi este prima a unui preşedinte american după 88 de ani, reprezentând punctul culminant al deschiderii diplomatice anunţată de Obama şi de preşedintele cubanez Raul Castro în decembrie 2014. Obama vrea ca demersul său să fie ireversibil, dar există încă obstacole majore pentru deplina normalizare a relaţiilor, iar criticii din ţară ai preşedintelui SUA califică vizita acestuia la Havana ca fiind prematură.

Potrivit Reuters, Barack Obama călătoreşte cu soţia sa, Michelle Obama, cu mama acesteia şi cu fiicele Sasha şi Malia, iar în prima seară petrecută în Cuba va avea mai mult activităţi specifice unui turist.

Luni, preşedintele Statelor Unite va avea convorbiri cu Raul Castro, nu şi cu fratele acestuia, Fidel şi se va adresa oamenilor de afaceri. Marţi, va avea o întâlnire privată cu disidenţi cubanezi, se va adresa poporului cubanez în direct la televiziunea de stat şi va asista la un meci demonstrativ de baseball.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.