Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a afirmat, marţi, că gazoductul Nord Stream 2 este "mort" şi nu mai poate fi resuscitat, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că Nord Stream 2 a murit acum, este o bucată mare de metal pe fundul mării şi nu cred că poate fi resuscitat”, a spus numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în timpul unei audieri parlamentare.

De asemenea, Nuland a mai spus că SUA se tem că forţele ruse ar putea "prelua controlul" structurilor "de cercetare biologică" din Ucraina şi ar putea confisca materiale sensibile.

"Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor. Aşadar, lucrăm cu ucrainenii la modalităţi de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse", a spus Nuland.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.