Victoria lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa a fost salutată atât de liderii de la Paris, cât şi de cei europeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că francezii au ales “un viitor european”.

Franţa rămâne “în centrul Europei », a scris pe Twitter şeful diplomaţiei germane, Sigmar Gabriel.

La rândul său, premierul britanic Theresa May “îl felicită călduros” pe Macron, a spus purtătorul ei de cuvânt.

La Paris, preşedintele francez Francois Hollande l-a “felicitat călduros” pe Emmanuel Macron, potrivit unui comunicat.

“L-am sunat în această seară (duminică – n.r.) pe Emmanuel Macron pentru a-l felicita călduros pentru alegerea sa la Preşedinţia Republicii”, a afirmat Hollande într-un comunicat. El a urmărit rezultatul alegerilor de la Elysee, împreună cu miniştrii săi.

Victoria sa detaşată confirmă “că majoritatea concetăţenilor noştri au vrut să se reunească în jurul valorilor Republicii şi să îşi marcheze ataşamentul faţă de Uniunea Europeană, precum şi deschiderea Franţei în lume”, a adăugat el.

“Stânga de la guvernare” trebuie să aibă o contribuţie la mandatul de cinci ani, a aprecizat premierul Bernard Cazeneuve. El a salutat “luciditatea alegătorilor” care au “respins proiectul funest al extremei-drepte”.

La rândul său, ministrul francez de Externe l-a felicitat pe noul preşedinte

Candidatul En Marche!, Emmanuel Macron, de centru, este noul preşedinte-ales al Franţei, arată un exit-poll, difuzat de France 24. El a obţinut 65,099% din voturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.