Vicepreşedintele SUA Kamala Harris a afirmat că forţele NATO din Europa de Est vor fi întărite în cazul unui atac al Rusiei contra Ucrainei, ameninţând şi cu sancţiuni economice "severe şi rapide" contra Moscovei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la Conferinţa de Securitate de la München sâmbătă dimineaţa, Harris a spus că SUA şi aliaţii săi vor impune sancţiuni economice şi financiare uriaşe Rusiei -- şi celor care ajută la o invazie ucraineană -- dacă se ajunge la măsuri militare, informează The Guardian.

"Să nu greşiti şi să vă închipuiţi altceva: impunerea acestor măsuri extinse şi coordonate va provoca pagube mari celor care trebuie traşi la răspundere”, a spus ea: "Şi nu ne vom opri cu măsuri economice. Ne vom întări în continuare aliaţii NATO de pe flancul estic".

Harris a avertizat că viitorul securităţii europene este sub ameninţare directă, spunând: "De la sfârşitul Războiului Rece, conferinţa nu a mai avut loc în împrejurări atât de îngrozitoare”.

Forţele americane nu vor lupta în interiorul Ucrainei, a reafirmat ea, dar "vor apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.