Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat pentru Politico.eu că i-a transmis „foarte clar” liderului PSD Liviu Dragnea că dacă doreşte să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte statul de drept. "Nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”, a declarat el, adăugând că deşi liderul PSD a afirmat pentru presa din România că toate problemele au fost rezolvate, „din păcate, nu este deloc aşa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timmermans a afirmat că a fost foarte strict în întâlnirea cu Dragnea.

„Dragnea doreşte să vorbească cu noi, nu vrea să părăsească familia (socialiştilor europeni), doreşte să acţioneze pentru ca posibilele neînţelegeri să fie lămurite. În următoarele săptămâni vom vedea dacă se va putea face acest lucru”, a declarat Timmermans după o întâlnire cu Dragnea, cu preşedintele Partidului Socialist European Sergei Stanishev şi Udo Bullmann, membru al Partidului Socialist Democrat din Germania.

„Am fost foarte clari când i-am transmis că cei care doresc să facă parte din familia noastră trebuie să respecte statul de drept”, a precizat Bullmann.

Timmermans a declarat că va continua discuţiile cu guvernul României „săptămâna viitoare”.

„Nu ştiu dacă vom reuşi. De asemenea, nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”, a declarat el, adăugând că deşi liderul PSD a afirmat pentru presa din România că toate problemele au fost rezolvate, „din păcate, nu este deloc aşa”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.