Soţia şi nepoţii vicepreşedintelui SUA se aflau marţi într-un restaurant din zona portului Jaffa din Tel Aviv, în timp ce un terorist palestinian a înjunghiat 11 persoane pe faleza din apropiere, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, un atacator palestinian a ucis un turist american pe faleza portului Jaffa din Tel Aviv şi a rănit alte zece persoane, printre care se numără şi un român, după ce a început să înjunghie în mod nediscriminatoriu oamenii care se plimbau pe plajă. În acest timp, vicepreşedintele SUA Joe Biden era primit de fostul preşedinte al Israelului Shimon Peres la doar 15 minute distanţă.

”Nu ştiu exact dacă este vorba de câteva sute de metri sau câteva mii de metri. Îţi aminteşte însă că aşa ceva se poate întâmpla oricând şi oriunde. Lăsaţi-mă să spun foarte clar că Statele Unite condamnă astfel de acte, precum şi eşecul altor lideri de a condamna aceste atacuri”, a precizat Joe Biden, care se află în Israel pentru o vizită oficială de două zile.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De altfel, confruntările violente dintre palestinieni şi israeliţi au devenit mai frecvente în preajma vizitei lui Biden. Doi palestinieni, despre care autorităţile israelite afirmă că au deschis focul, au rănit miercuri un bărbat în Ierusalim înainte de a fi împuşcaţi mortal, în vreme ce un alt palestinian a fost ucis pentru că ar fi încercat să înjunghie mai mulţi militari din Cisiordania.

În ultimele cinci luni, atacurile cu arme de foc, cuţite sau maşini coordonate de palestinieni au ucis 28 de israeliţi şi doi cetăţeni americani. Pe de altă parte, autorităţile israelite au ucis 179 de palestinieni, dintre care doar 151 au fost acuzaţi că ar fi fost agresorii în acele incidente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.