Vicepreşedintele american Mike Pence va face marţi noi oferte membrilor armatei din Venezuela pentru a-i convinge să se alăture liderului opoziţiei Juan Guaido în încercarea sa de a-l înlătura de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, conform unui oficial al administraţiei Trump, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un discurs pe care îl va ţine la  Departamentul de Stat la ora locală 15:25 (21:25 ora României), Pence va avertiza că SUA vor sancţiona încă 25 de magistraţi de la Curtea Supremă a Venezuelei, a precizat oficialul, vorbind sub condiţia anonimatului.
 
Pence va oferi de asemenea asistenţă pentru refugiaţii care au părăsit Venezuela precum un pachet de ajutoare umanitare care depind însă de o tranziţie de putere.
 
Discursul lui Pence va aduce primele detalii privind strategia modificată a administraţiei Trump după proteste masive de săptămâna trecută din Venezuela coordonate de liderul opoziţiei şi preşedintele autoproclamat Juan Guaido.
 
Maduro – cel care l-a acuzat pe Guaido că este marioneta Washingtonului – a căutat să arate că armata rămâne de partea sa însă liderii opoziţiei şi oficialii americani au afirmat că această susţinere este şubredă.
 
Astfel Pence va face noi oferte armatei din Venezuela, a precizat sursa, fără să ofere detalii.
 
„El va arăta ce oportunităţi există dacă oamenii vor face ceea ce trebuie de acum înainte”, a declarat sursa.
 
Guaido s-a autoproclamat preşedintele interimar al Venezuelei în ianuarie şi a fost recunoscut de peste 50 de naţiuni, printre care şi SUA, Marea Britanie şi majoritatea ţărilor din America Latină. Însă Maduro – susţinut de Rusia, China, Cuba şi conducerea armatei – a refuzat să cedeze în faţa rivalului său. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare dacă va fi necesar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.