Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a declarat duminică că ar saluta întoarcerea lui Michael Flyn în administraţia Trump, după decizia controversată a Departamentului de Justiţie din SUA, de săptămâna trecută, de a renunţa la acuzaţiile penale împotriva fostului consilier de securitate naţională al preşedintelui, Michael Flynn, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat site-ului de ştiri online Axios, Pence a fost întrebat dacă ar dori ca Flynn să se întoarcă la muncă pentru preşedintele Donald Trump. "Din partea mea, aş fi fericit să-l văd din nou pe Michael Flynn", a spus Pence, care a apărat decizia Departamentului de Justiţie.

În urmă cu peste doi ani, Flynn s-a declarat vinovat că a minţit anchetatorii federali. În 2017, Trump a declarat că l-a concediat pe Flynn pentru că l-a indus în eroare pe Pence în legătură cu relaţiile sale cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kislyak, în săptămânile anterioare preluării funcţiei.

Declaraţia lui Pence ar putea ajuta la deschiderea drumului pentru ca Flynn, un general-locotenent în retragere al armatei şi consilierul de campanie al lui Trump în 2016, să se întoarcă în apropierea preşedintelui, dacă instanţa va accepta solicitarea Departamentului de Justiţie de retragere a acuzaţiilor.

Flynn, acuzat în investigaţia fostului procuror special Robert Mueller, care a detaliat interferenţa Moscovei în alegerile din SUA din 2016, iniţial şi-a recunoscut vinovăţia şi a promis să colaboreze cu procurorii americani, înainte de a angaja noi avocaţi şi a încerca să îşi schimbe declaraţiile.

Joi, Departamentul de Justiţie a cerut unui judecător să renunţe la acuzaţiile penale împotriva lui Flynn, pe fondul presiunii din partea preşedintelui republican şi a aliaţilor săi politici, stârnind critici din partea democraţilor şi a altor părţi, care au acuzat că procurorul general William Barr protejează în mod incorect pe prietenii şi asociaţii lui Trump.

Nu este clar cum va proceda judecătorul federal care se ocupă de caz.

Avocatul lui Flynn, Sidney Powell, a declarat duminică pentru Fox News, într-un interviu, că se aşteptă ca judecătorul districtual al Statelor Unite Emmet Sullivan, din Washington, să accepte cererea Departamentului de Justiţie în această săptămână.

Luna trecută, Trump le-a spus reporterilor că ar putea reconsidera angajarea lui Flynn şi că va analiza comentariile lui Pence în această privinţă.

Criticii l-au acuzat pe Trump că după achitarea sa din februarie, în procesul său din Senat, a început să intervenă în cazuri care implică persoane apropiate lui. Parlamentarii democraţi au cerut, de asemenea, autorităţii de supraveghere internă din cadrul Departamentului de Justiţie să investigheze problema Flynn.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.