Vicepremierul rus, Viktoria Abramchenko, a anunţat, marţi, că nu există riscul unei crize alimentare pe piaţa internă şi a avertizat consumatorii să nu se grăbească să se aprovizioneze cu alimente de bază după ce Occidentul a impus sancţiuni Rusiei pentru invadarea Ucrainei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, după ce Statele Unite şi Europa au exclus Rusia din multiple sectoare ale economiei mondiale din cauza invadării Ucrainei pe 24 februarie.

”Nu există condiţii pentru riscurile unui deficit sau pentru o reducere a gamei de produse”, a declarat vicepremierul rus, Viktoria Abramchenko, într-un comunicat.

”Nu merită să crească cererea artificială cu achiziţii pentru viitor. Vom reorienta piaţa şi vom stabili un comerţ reciproc avantajos, ne vom extinde reţeaua de parteneriat cu ţări prietene”, a adăugat oficialul rus.

Rusia a luat deja măsuri pentru a-şi proteja piaţa alimentară împotriva sancţiunilor occidentale.

Premierul Mihail Mishustin a semnat, luni, un ordin pentru interzicerea exportului de zahăr alb şi brut până pe 31 august şi pentru interzicerea exporturilor de grâu, secară, orz şi porumb către statele vecine ale Uniunii Economice Eurasiatice până pe 30 iunie.

Preşedintele Vladimir Putin spune că ”operaţiunea militară specială” din Ucraina este esenţială pentru securitatea Rusiei, după ce NATO a admis membri în cadrul alianţei până la graniţele Rusiei, iar statele occidentale au susţinut liderii pro-occidentali la Kiev.

Ucraina susţine că luptă pentru existenţa sa. Statele Unite şi aliaţii săi europeni şi asiatici au condamnat invazia rusă, iar China a făcut apel la calm.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.