Vicepremierul Noii Zeelande, Winston Peters, a cerut duminică amânarea alegerilor generale programate în septembrie, din cauza revenirii bruşte a cazurilor de Covid-19 în ţară, mărind presiunile asupra premierului Jacinda Ardern pentru reprogramarea scrutinului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revenirea infecţiilor cu noul coronavirus în Auckland, săptămâna trecută, după ce timp de 102 zile nu au mai existat cazuri noi, compromite capacitatea de a organiza ”alegeri libere şi corecte” pe 19 septembrie, a afirmat Peters, liderul formaţiunii New Zealand First, într-o scrisoare adresată premierului Ardern.

Peters, care a contribuit la formarea unui guvern, împreună cu Partidul Laburist al lui Ardern, prin formarea unei coaliţii în 2017, a sugerat ca date alternative 17 octombrie sau 21 noiembrie.

Duminică, în Noua Zeelandă au fost înregistrate 13 noi cazuri de coronavirus, aducând numărul de cazuri active la 69.

Ardern a plasat Auckland, cel mai mare oraş din ţară, cu o populaţie de 1,7 milioane de locuitori, într-o carantină de două săptămâni.

Şi Partidul Naţional, de opoziţie, doreşte amânarea alegerilor, sperând că Ardern, care a fost lăudată pentru că a înfrânt pandemia, va pierde o parte din popularitate, în urma impactului măsurilor de distanţare socială.

Ardern urmează să ia o decizie luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.