Vicepremeirul Italiei, Luigi Di Maio, a acuzat luni oficialii Uniunii Europene că perturbă pieţele financiare intenţionat prin comentarii negative despre planurile bugetare ale Italiei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Unele instituţii europene se joacă ... creează terorism pe piaţa financiară”, a declarat Di Maio, şeful Mişcării 5 Stele, o grupare politică anti-sistem din Italia.

El l-a atacat pe Comisarul Afacerilor Economice Europene, Pierre Moscovici, despre care a declarat că a „perturbat pieţele financiare” intenţionat prin comentariile sale despre Italia.

Moscovici a declarat într-o întâlnire a miniştrilor finanţelor din zona euro că deşi planurile Italiei nu sunt aliniate la cele europene, el doreşte să menţină un dialog cu guvernul de la Roma.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovoskis, a declarat ulterior că planurile Italiei privind bugetul încalcă regulile europene.

„Nu este cu nimic diferit faţă de ce au făcut guvernele anterioare, dar dacă Mişcarea 5 Stele şi Liga Nordului fac acest lucru, suntem răi şi este ceva urât, dacă o fac alţii, atunci sunt oameni de stat”, a declarat Di Maio.

Italia trebuie să respecte regulile europene de responsabilitate fiscală iar UE a impus statelor membre ca deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB. Deşi conform noului buget, deficitul a fost setat la 2,4%, UE consideră că ţările ar trebui să ţintească mult mai jos iar Italia a fost presată în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.