Vicepremierul italian Luigi Di Maio a declarat că s-a întâlnit cu liderii mişcării Vestelor Galbene, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Di Maio, cel care este liderul Mişcării 5 Stele, o grupare populistă antisistem, a declarat că s-a deplasat în Franţa unde s-a întâlnit cu liderul „vestelor galbene” Christophe Chalencon şi alţi candidaţi ai mişcării pentru alegerile europarlamentare.
 
„Vântul schimbării a trecut de Alpi”, a scris Di Maio pe Twitter. El şi-a arătat susţinerea faţă de mişcare în trecut.
 
Di Maio şi Matteo Salvini, cel care conduce partidul de dreapta Liga Nordului, care se află în coaliţia de guvernare din Italia alături de Mişcarea 5 Stele au dat declaraţii critice la adresa preşedintelui francez Emmanuel Macron în ultimele săptămâni, susţinându-i adversarii politici şi acuzând Parisul că a creat sărăcia din Africa şi că nu a făcut nimic pentru a aduce pacea în Libia.
 
În ianuarie, Ministerul de Externe din Franţa l-a convocat pe ambasadorul Italiei iar de atunci Macron a declarat că singurul politician italian cu care va interacţiona va fi premierul Giuseppe Conte.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.