Vicepremierul Italiei, Luigi Di Maio, a declarat că un referendum pentru ieşirea Italiei din zona euro nu face parte din planul de guvernare al coaliţiei aflate la putere, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre un referendum într-un interviu publicat în Corriere della Sera, Di Maio a declarat că este „un subiect care preocupă guvernul” dar că nu face parte din „contractul” semnat de partidele aflate în coaliţie, Mişcarea 5 Stele şi Liga Nordului.

„Guvernul nu va urmări acest lucru”, a declarat Di Maio.

Prim-ministrul Giuseppe Conte şi ministrul Economiei, Giovanni Tria au declarat, de asemenea, că guvernul nu are nicio intenţie de a scoate Italia din zona euro.

Declaraţiile vin după ce fondatorul Mişcării 5 Stele, Beppe Grillo, a declarat săptămâna aceasta că Italia ar trebui să aibă „un plan B” de a părăsi zona euro dacă vor fi condiţiile economice potrivite şi că italienii ar trebui să voteze într-un referendum în acest sens.

Grillo nu ocupă nicio funcţie în actualul guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.