Verificările de securitate de la Luvru s-au încheiat, la fel ca şi operaţiunea de evacuare a Esplanadei şi a centrului de presă, a anunţat Prefectura Poliţiei din Paris, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi jurnalişti au anunţat pe Twitter că sectorul de la Luvru rezervat presei a fost evacuat în jurul orei locale 13 (14 ora României).

Un purtător de cuvânt al mişcării En Marche ! a anunţat că a fost găsit un pachet suspect la nivelul centrului de presă de pe esplanadă.

“Astăzi (duminică – n.r.), la ora 13 (14 ora României), în urma detectării unui bagaj suspect, cei 300 de jurnalişti prezenţi au fost evacuaţi ca măsură de securitate”, a spus ea.

Ulterior, Prefectura a anunţat pe Twitter că este vorba de “simple verificări” desfăşurate ca “măsură de precauţie”.

Potrivit unui jurnalist Temps, accesul publicului în muzeul Luvru nu a fost închis.

Emmanuel Macron se va întâlni cu susţinătorii săi pe Esplanada de la Luvru duminică seara, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.