Verdictul tribunalului olandez, care a condamnat la închisoare pe viaţă doi ruşi şi un ucrainean separatist pentru rolul jucat în doborârea zborului MH17 din vara anului 2014, este un pas important, dar nu o concluzie finală, a declarat premierul olandez Mark Rutte, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un judecător olandez a decis că cei trei bărbaţi sunt vinovaţi de crimă, ţinând cont că  toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului, în principal cetăţeni olandezi, au murit.

”Verdictul în ceea ce priveşte zborul MH17 era aşteptat de mult timp. Este bine că acum s-a ajuns în acest punct. Acesta este încă un pas în căutarea adevărului şi dreptăţii pentru victime şi pentru cei dragi lor. Dar este totodată o altă zi dificilă şi tulburătoare pentru multe dintre familiile şi prietenii celor 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa în acea zi groaznică, 17 iulie 2014”, a subliniat Rutter într-un comunicat.

El a menţionat că toate părţile au dreptul de a face recurs.

”Dar, repet, un pas important a fost făcut astăzi şi sperăm că aşa vor simţi şi rudele apropiate victimelor”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.