Venezuelenii au votat duminică pentru a alege un nou Congres, în alegeri boicotate de opoziţie, în timp ce majoritatea naţiunilor occidentale afirmă că este o fraudă a preşedintelui Nicolas Maduro pentru a recâştiga ultima instituţie a statului care nu este sub controlul Partidului Socialist, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este aproape o certitudine că alegerile vor returna Congresul aliaţilor preşedintelui Maduro, chiar dacă guvernul se confruntă cu o economie în ruine, cu sancţiuni americane agresive care împiedică exporturile Venezuelei şi cu migrarea a circa 5 milioane de cetăţeni.

Membrii noului Congres vor avea puţine instrumente pentru a îmbunătăţi viaţa venezuelenilor, ale căror salarii lunare acoperă rareori costul alimentelor de o zi, iar alegerea lor nu va îmbunătăţi reputaţia lui Maduro în rândul naţiunilor occidentale pentru guvernarea greşită şi subminarea drepturilor omului.

Cu toate acestea, alegerile ar putea oferi legitimitate lui Maduro să ofere acorduri de investiţii pentru puţinele companii din întreaga lume dispuse să rişte să fie afectate de sancţiunile Washingtonului pentru accesul la cele mai mari rezerve de petrol din lume.

Mulţi venezueleni care se luptă cu nevoile de bază, cum ar fi electricitatea, securitatea şi mâncarea, îşi exprimă oboseala faţă de politicienii din ţară, despre care spun că nu au făcut nimic pentru a împiedica înrăutăţirea condiţiilor de trai.

Mai puţini oameni decât în ​​alegerile trecute au aşteptat să voteze în afara secţiilor de votare din zona Caracas, duminică dimineaţă, au declarat martori pentru Reuters.

În fieful opoziţiei din estul Caracas, cozile au fost mai scurte la centrele de vot decât în ​​staţiile de benzină, unde şoferii pot petrece ore întregi încercând să cumpere combustibil care este rar din cauza sancţiunilor şi a prăbuşirii industriei petroliere.

Alegerile încheie un ciclu care a început în 2015, când o opoziţie euforică a sărbătorit câştigarea Congresului, doar pentru a vedea că puterile lor legislative sunt distruse de instanţele pro-guvernamentale şi de crearea în 2017 a unui organism atotputernic cunoscut sub numele de Adunarea Constituantă Naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.