Un fost şef al poliţiei municipale şi activist anti-guvernamental din Venezuela, Salvatore Lucchese, a declarat că a ajutat la organizarea operaţiunii de a lansa drone armate deasupra unui miting de sâmbătă, unde ţinea un discurs preşedintele Nicolas Maduro, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucchese a declarat într-un interviu pentru Reuters că a orchestrat atacul alături de o asociaţie de militanţi anti-Maduro cunoscuţi în Venezuela ca fiind „Rezistenţa”.

Rezistenţa este compusă din mai mulţi activişti stradali, studenţi şi foşti ofiţeri militari. Este cunoscută în Venezuela pentru că a organizat proteste anti-Maduro în ultimii ani, care în general s-au soldat cu ciocniri ale protestatarilor cu poliţia.

Lucchese a declarat că incidentul face parte dintr-un efort armat susţinut de a-l înlătura de la putere pe Maduro. El nu şi-a descris rolul în operaţiune.

„Am avut un obiectiv dar nu am putut să îl îndeplinim 100%”, a declarat el. „Lupta armată va continua”, a adăugat activistul.

Mai devreme în acest an, Lucchese a părăsit partidul de opoziţie Voinţa Populară, declarând că nu este de acord cu dialogul partidului cu administraţia preşedintelui Maduro.

Maduro a dat vina pe politicienii din opoziţie şi pe forţele străine pentru atacul cu drone, specificând că ar fi vorba de guvernul Columbiei.

Preşedintele Venezuelei a declarat că Lucchese ar avea legături cu guvernul columbian într-un discurs de marţi: „Un fost şef al poliţiei al dreptei din Venezuela a revendicat atacul. Astăzi este oaspete de onoare la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Columbiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.