Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat o redeschidere parţială a graniţei cu Columbia, închisă de guvernul său în februarie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Maduro a închis graniţele cu Columbia şi Brazilia pentru a evita aducerea în ţară a ajutoarelor umanitare susţinute de SUA şi coordonate de liderul opoziţiei Juan Guaido. Guvernul de la Caracas a redeschis luna trecută graniţa cu Brazilia şi insula Aruba care aparţine de Olanda însă autorităţile din Aruba au anunţat că graniţa va rămâne închisă.
 
Maduro a anunţat vineri pe Twitter că graniţa cu Columbia din statul vestic Tachira va fi deschisă începând de sâmbătă. „Suntem un popor al păcii care îşi apără independenţa”, a scris el.
 
Închiderea graniţelor a adus dificultăţi economice pentru oraşele de la graniţă care se bazau pe oraşele columbiene pentru bunuri şi servicii de bază.
 
Mulţi cetăţeni s-au văzut astfel nevoiţi să treacă graniţa ilegal, uneori chiar plătind taxe unor infractori care controlau trecerile, pentru a obţine alimente de bază sau tratamente medicale.
 
Venezuela se confruntă de luni de zile cu o profundă criză politică, o luptă între peşedintele Nicolas Maduro şi opozantul Juan Guaido, care s-a proclamat preşedinte interimar şi a fost recunoscut de peste 50 de ţări, inclusiv de Statele Unite.
 
Această ţară este de asemenea pradă unei crize economice - agravată de un embargo petrolier şi sancţiuni financiare impuse de Washington, cu scopul de a-l îndepărta pe Maduro de la putere - şi suferă de penurii de hrană şi medicamente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.