Preşedintele socialist Nicolas Maduro a mulţumit armatei venezuelene pentru că a rezistat în faţa unui „complot imperialist” pentru a-l înlătura de la putere, în această săptămână, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Loialitatea este o valoare pe care ori o ai, ori nu o ai ... ştiu că nu veţi eşua”, a declarat Maduro în faţa trupelor în timpul unei parade ce avut loc  joi dimineaţa, în Caracas, care a fost transmisă la televizor.

„Câte persoane ar muri dacă ar începe un război civil din cauza acestor trădători? Câtă distrugere ar fi şi câţi ani de război? Nu ne vom preda niciodată”, a afirmat Maduro.

Parada – pe care televiziunea de stat a numit-o „un marş de a reafirma loialitatea forţelor armate” – a avut ca scop întărirea poziţiei lui Maduro după tentativa de lovitură de stat marţi.

Cei mai importanţi oficiali din domeniul apărării au rămas alături de Maduro, inclusiv ministrul Apărării Vladimir Padrino Lopez, despre care au existat informaţii că a fost implicat în discuţii cu opoziţia.

Padrino Lopez a apărut alături de Maduro la parada de joi dimineaţă şi a făcut referire la aceste sugestii numindu-le încercările opoziţiei de a cumpăra armata Venezuelei „ca pe nişte mercenari”.

El a afirmat că opoziţia „anti-democrată, fascistă de extremă-dreapta” nu are ce oferi ţării sau forţelor armate.

„Mereu loiali, niciodată trădători!”, a încheiat el.

O femeie a fost împuşcată mortal, iar alte zeci de persoane au fost rănite la Caracas, în ciocnirile dintre susţinătorii opoziţiei şi forţele pro-guvern de miercuri.

Guaido s-a autoproclamat preşedintele interimar al Venezuelei în ianuarie şi a fost recunoscut de peste 50 de naţiuni, printre care şi SUA, Marea Britanie şi majoritatea ţărilor din America Latină. Însă Maduro – susţinut de Rusia, China, Cuba şi conducerea armatei – a refuzat să cedeze în faţa rivalului său. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare dacă va fi necesar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.