Guvernul Venezuelei a informat miercuri că l-a expulzat pe ambasadorul Germaniei de la Caracas pentru că s-ar fi implicat în politica internă a ţării, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a informat că ambasadorul Daniel Kriener are la dispoziţie 48 de ore să părăsească Venezuela şi l-a acuzat că încalcă normele internaţionale ale diplomaţiei, fără să ofere detalii privind ce acţiuni ale sale au dus la expulzare.

„Venezuela consideră că este inacceptabil ca un diplomat străin să aibă un rol mai apropiat unui lider politic asociat cu agenta sectoarelor extremiste ale opoziţiei din Venezuela”, a informat guvernul.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Germaniei a confirmat expulzarea.

Kriener s-a deplasat luni la aeroport alături de ambasadori şi diplomaţi din alte ţări pentru a-l susţine pe liderul opoziţiei şi preşedintele autoproclamat al Venezuelei, Juan Guaido, care risca să fie arestat la întoarcerea sa în ţară pentru că a încălcat o interdicţie de călătorie emisă de un tribunal.

Majoritatea ţărilor vestice, printre care şi Germania, îl recunosc pe Guaido ca fiind liderul legitim al Venezuelei şi îi susţin planul de a instala un guvern de tranziţie şi de a organiza noi alegeri.

Luni, ambasada Germaniei a comunicat pe Twitter că Kriener speră ca întoarcerea lui Guaido „să fie un pas către un proces politic şi paşnic de a depăşi criza din Venezuela”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.