Vasul cargo Youzarsif H implicat într-o coliziune cu o navă rusă de spionaj, în largul coastei Istanbulului, plecase miercuri din portul românesc Midia, potrivit traseului publicat de Marinetraffic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasul, care transporta animale, urma să ajungă la Aqaba (Iordania) pe 3 mai. Nava, sub pavilion Togo, are 81 de metri lungime, o capacitate de 2.418 tone şi a fost construită în 1977.

Coliziunea ce a avut loc la 29 de kilometri distanţă de oraşul Kilyos, pe coasta Mării Negre, la nord de Istanbul, a fost provocată de ceaţa densă şi de vizibilitatea redusă, a anunţat agenţia turcă de transport naval GAC, citată de Hurriyet.

Deocamdată nu se ştie starea vasului cargo sau a încărcăturii. Echipajul este, însă, în siguranţă.

Între timp, vasul de spionaj rus Liman, construit în anii ’70, s-a scufundat. Toţi cei 78 de membri ai echipajului au fost salvaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.