Zece suspecţi au fost reţinuţi în Franţa, dintre care trei au fost încarceraţi, în cadrul destructurării unei vaste reţele române de proxenetism şi de trafic de persoaane, a anunţat Parchetul din rennes, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ”organizaţie criminală”, care acţiona pe teritoriul întregii Europe, exploata ”tinere române trimise în Franţa şi obligate să se prostitueze pe căi publice sau la hotel, sub controlul direct şi oermanent al unor proxeneţi din Franţa care acţionau (...) în contul unor lideri cu baza în România”, a precizat vineri, într-un comunicat, adjunctul procurorului Emmanuel Razous.

Banii obţinuţi din prostituţie erau trimişi în ”cu mandat” unor ”şefi de clanuri din România sau recuperaţi din Franţa de către aceştia din urmă”, potrivit aceleiaşi surse.

În decurs de trei ani, sumele trimise în România au fost estimate la 1,2 milioane de euro, iar mandate în sumă de 487.000 de euro au fost identificate din 2015. Aceşti bani erau folosiţi la achiziţionarrea unor maşini de lux sau la construirea unor imobile.

O operaţiune judiciară coordonată a fost lansată marţi în Franţa, România şi Germania, în care au fost mobilizaţi 150 de jandarmi francezi.

Zece persoane au fost reţinute în Franţa şi cinci în străinătate. În Hexagon, cinci persoane au fost inculpate, dintre care trei au fost plasate în detenţie prvizorie.

”Proceduri de predare către autorităţile franceze a unor persoane arestate în străinătate sunt în curs”, a precizat Razous în comunicat.

Iniţiată în 2018, ancheta se desfăşoară în Franţa cu susţinerea unor unităţi europene de cooperare judiciară şi poliţistă din cadrul Eurojust şi Europol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.