Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, cu ”60% mai contagioasă”, urmează să devină dominantă în Franţa ”probabil în acest weekend”, anunţă vineri ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran, care evocă un ”fenomen destul de apropiat celui de vara trecută” la France Inter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Varianta indiană - care reprezenta doar 5% dintre contaminări la începutul lui iunie - este pe cale să devină dominantă în Franţa, ”probabil în acest weekend”, a avertizat ministrul.

Cauza acestei evoluţii este contagiozitatea virusului.

”Varianta delta este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale. Ea este pe cale să înlocuiască treptat toate celalte virusuri”, a declarat ministrul.

Olivier Véran constată ”o creştere din nou a contaminărilor în Franţa”.

Întrebat dacă este vorba un semn al celui de-al patrulea val covid-19, ministrul a răspuns că ”cea mai importantă este dinamica epidemică. În fiecare săptămână există cu aproximativ 50% mai multe contaminări decât în săptămâna precedentă. Este ceea ce s-a întâmplat la începutul valurilor trecute”.

”Se întâmplă un fenomen destul de apropiat de cel de vara trecută”, a confirmat el.

”Virusul afectează în esenţă persoane tinere, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, care fac puţine forme grave şi care sunt mai puţin vaccinate”, a precizat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.