Vârful original al unui avion Concorde, cu valoare estimată între 45.000 şi 60.000 de lire sterline, va fi scos la licitaţie săptămâna viitoare în Towcester, Northamptonshire, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conul de 3,35 de metri este singurul dintre cele fabricate de Concorde în anii 1970 care nu a fost folosit.

Numai 20 de aeronave Concorde au fost construite - 2 prototipuri, 2 pentru pre-producţie şi 16 scoase la vanzare, dintre care 14 pentru transportul de pasageri şi celelalte, pentru proiecte de cercetare.

Construcţia primului prototip a fost finalizată în 1967 şi el a fost prezentat în decembrie, la Toulouse. Primul zbor - de testare - a avut loc pe 2 martie 1969, deasupra oraşului francez, iar primul zbor supersonic, în luna octombrie a aceluiaşi an. 

În 2000, în apropierea aeroportului Charles de Gaulle din Paris, o aeronavă s-a prăbuşit, iar 113 oameni au murit. Ultimul zbor comercial al Concorde a fost pe 24 octombrie 2003.

Licitaţia din Anglia unde va fi vândută piesa construită pentru aeronavele supersonice va avea loc pe 22 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.