Organizaţia Mondială a Sănătătţii (OMS) anunţă că vaccinurile împotriva covid-19 sunt eficiente împotriva ”tuturor variantelor” SARS-CoV-2, însă recomandă o evitare a călătoriilor internaţionale, din cauza variantei indiene a noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinurile disponibile şi aprobate sunt eficiente, până în prezent, împotriva ”tuturor variantelor” noului coronavirus, dă asigurări OMS.

Însă OMS îndeamnă să se acţioneze în continuare cu ”prudenţă” împotriva covid-19.

”Pandemia nu s-a terminat”, subliniază însărcinata OMS cu Situaţii de Urgenţă în Europa Catherine Smallwood.

OMS recomandă o evitare a deplasărilor internaţionale, din cauza riscului variantelor, în contextul în care situaţia se îmbunătăţeşte în Europa.

Directorul OMS Euuropa Hans Kluge îndeamnă la o ”înfruntare a unei ameninţări persistente şi unor incertitudini noi” cauzate de o nouă variantă a SARS-CoV-2 depistată în India şi depistată în jumătate dintre cele 50 de ţări din regiune.

Potrivit unor date de la OMS, în regiunea Europa - care include o parte a Asiei Centrale - numărul cazurilor noi a scăzut cu 60% în decurs de o lună - de la 1,7 milioane de la jumătatea lui aprilie, la 685.000, câte se înregistrau săptămâna trecută.

”Ne îndreptăm în direcţia bună, însă trebuie să rămânem vigilenţi (...). O creştere a mobilităţii, interacţiuni fizice şi asunări pot antrena o creştere a transmiterii (covid-19) în Europa”, insistă Hans Kluge.

Relaxarea măsurilor sociale împotriva covid-19 este necesar să aibă loc în paralel cu o intensificare a eforturilor de depistare, urmărire, secvenţiere şi vaccinare, avertizează OMS.

”Vaccinurile poate că sunt o lumină la capătul tunelului, însă nu putem să ne lăsăm orbiţi de această lumină”, avertizează directorul OMS Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.