Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că statele membre ale Uniunii Europene se vor afla în faţa unei ”decizii istorice” la summitul blocului comunitar desfăşurat în perioada 23-24 iunie, în privinţa aderării Ucrainei, relatează dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper ca peste 20 de ani, când ne uităm în urmă, să putem spune că am făcut ceea ce trebuie”, a declarat preşedinta Comisiei Europene în timpul călătoriei de întoarcere din Polonia, cu privire la decizia blocului comunitar în privinţa candidaturii Ucrainei la aderare.

Ea a mai subliniat că provocarea va fi aceea de a obţine o poziţie unificată în cadrul summitului UE, ”care să reflecte amploarea acestor decizii istorice”.

Şefa executivului UE a anunţat, sâmbătă, în timpul celei de-a doua călătorii la Kiev, că decizia Comisiei Europene cu privire la cererea Ucrainei de a adera la blocul comunitar este aşteptată până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Von der Leyen i-a reamintit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că, în pofida progreselor înregistrate în privinţa reformelor administrative şi în alte domenii, mai rămân multe de făcut.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.