Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat reporterilor la sosirea la summitul UE de joi de la Bruxelles că reuniunea are loc într-un moment de "mari convulsii", iar nevoile de finanţare ale UE au crescut, prin urmare va propune la summit o revizuire a bugetului european, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vedem că războiul rus din Ucraina face ravagii. Vedem că oribilele atacuri teroriste ale Hamas asupra Israelului dăunează acum şi poporului palestinian şi riscă să destabilizeze regiunea. Migranţii sunt împinşi de război şi de conflicte să caute o viaţă mai bună şi vin în număr din ce în ce mai mare pe ţărmurile noastre. Cu toate aceste provocări, Uniunea Europeană trebuie să reacţioneze şi să acţioneze unită şi hotărâtă", a declarat Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană acţionează, a declarat şefa executivului european, menţionând ajutorul acordat Kievului, ajutorul umanitar acordat civililor din Gaza şi activitatea de gestionare a migraţiei. Dar "toate acestea au nevoie de finanţare",  a subliniat ea.

"Acesta este motivul pentru care am propus o revizuire a bugetului UE, pentru a putea finanţa aceste sarcini foarte importante. Acest lucru va fi discutat în cadrul acestui Consiliu European", a precizat Ursula von der Leyen.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.