Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a ales piesa ”Wind of change” a trupei Scorpions, o baladă emblematică a Căderii Zidului Berlinului, la ceremonia oficială de plecare de la Berlin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântecul acestei trupe din Hanovra, în nordul Germaniei, a fost interpretat de fanfara armatei germane în cadrul unei ceremonii cu onoruri militare, joi, la care a asistat cancelarul Angela Merkel.

Această ceremonie, cea mai prestigioasă a armatei, este organizată în mod tradiţional la plecarea din funcţie a şefilor de stat şi cancelarilor.

Invitatul de onoare poate cere câteva piese muzicale, la alegere, fanfarei Bundeswehr.

”Wind of change” (”Vântul schimbării”) a devenit imnul păcii, după Căderea Zidului Berlinului, în 1989, de la care Germania se pregăteşte să sărbătorească în această toamnă 30 de ani.

Ursula von der Leyen, care i-a predat ştafeta la Ministerul Apărării protejatei cancelarului Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), ”nu a ales cântecul pentru că este un succes mondial al unui grup care provine din regiunea Hanovra, ca ea”, a apreciat cântăreţul trupei Klaus Meine, într-un interviu acordat joi agenţiei DPA.

”Cântecul are o semnificaţie mai profundă, în special cu privire la noua sa funcţie la şefia Comisiei Europene”, a apreciat el.

”Visul păcii continuă să trăiască din generaţie în generaţie”, apreciază el.

Von der Leyen, vizibil emoţionată, a vrut să asculte ”Oda bucuriei”, Simfonia a IX-a a lui Beethoven, imnul european, şi ”Ave verum” de Mozart.

Predecesorul său, Thomas de Maizières, a surprins, la rândul său, alegând ”Live is Life”, un cântec al trupei pop austriece Opus, la ceremonia plecării sale. Înaintea sa, Karl-Theodor zu Guttenberg, nevoit să demisioneze din cauză că şi-a plagiat teza de doctorat, a ales piesa clasică de rock ”Smoke on the Water” a Deep Purple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.