Preşedinta Comisiei Europene a pledat, miercuri, în discursul despre Starea Uniunii pe care l-a susţinut în faţa Parlamentului European, pentru includerea neîntârziată a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, apreciind că cele două ţări au luat măsurile potrivite împotriva migraţiei şi se comportă deja ca şi cum ar face parte de facto din spaţiul european de liberă circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au dovedit că sunt parte din Schengen, să le aducem fără întârziere” în spaţiul european de liberă circulaţie, a cerut preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în faţa eurodeputaţilor. Pledoaria a fost făcută în momentul în care şefa executivului european a abordat subiectul migraţiei în Uniunea Europeană.

„Am întărit protecţia frontierelor. Iar agenţiile europene şi-au intensificat cooperarea cu statele membre.Doresc să le mulţumesc în special Bulgariei şi României pentru că au arătat calea de urmat cu bune practici în materie de azil şi returnare”, a declarat preşedinta Comisiei Europene.

Comisia Europeană şi Parlamentul European au cerut în repetate rânduri includerea României şi Bulgariei în Schengen, însă decizia este luată în Consiliul European, prin unanimitate.

Anul trecut, Austria a blocat aderarea României şi Bulgariei la Schengen, iar Sofia s-a lovit şi de împotrivirea Olandei. 

CITEȘTE ȘI UPDATE - Ursula von der Leyen: Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Şefa Comisiei Europene pledează pentru extindere, „cea mai bună investiţie în pace, securitate şi prosperitate pentru continentul nostru”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.