Avioane F-16 au urmărit duminică un aparat uşor de zbor al cărui pilot nu răspundea la apeluri şi care încălcase spaţiul aerian din zona Washington DC. Avionul uşor s-a prăbuşit ulterior în munţii din Virginia, spun oficiali, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La locul prăbuşirii nu s-au găsit supravieţuitori, a precizat poliţia din statul Virginia.

Avioanele de luptă cu reacţie au creat un boom sonic asupra capitalei SUA în timp ce urmăreau aparatul de zbor Cessna Citation, provocând consternare în rândul localnicilor.

Potrivit unei surse, la bordul avionului uşor erau patru persoane.

Un avion Cessna Citation poate transporta chiar şi 12 pasageri.

Avionul prăbuşit era înregistrat în Florida, pe numele firmei Encore Motors din Mellbourne.

Proprietarul firmei, John Rumpel, a declarat pentru Washington Post că la bord erau fiica lui, o nepoaată şi dădaca acesteia.

Armata americană a încercat să îl contacteze pe pilot, însă acesta nu a răspuuns apelurilor. Avionul s-a prăbuşit în apropiere de George Washington National Forest din Virginia.

Avionull Cessna părea să zboare cu pilot automat, potrivit unei surse.

Un oficial a precizat că prăbuşirea avionului nu a fost cauzată de avioanele de luptă care îl urmăreau.

Aparatul Cessna decolase de pe aeroportul din Elizabethton, Tennessee, şi ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul Long Island MacArthur din New York.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.