Un uragan, denumit ”Hillary”, care s-a intensificat de la categoria a treia la categoria a patra, se deplasa de-a lungul coastei de vest a Mexicului, anunţă Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC), şi ameninţă Peninsula Baja California şi plajele sale turistice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uraganul "Hilary" a atins categoria patru pe scala Saffir-Simpson, care are cinci categorii. cu rafale de vânt care pot atinge 225 de kilometri pe oră, potrivit NHC.

El se afla, în noaptea de joi spre vineri, la aproximativ 425 de mile (684 de nkilometri) de regiunea turistică Cabo San Lucas, în sudul Baja California, unde urmează să se intensifice, potrivit centrului american.

"Hilary urmează să provoace ploi care să atingă trei, până la şase inchi (7,5-15 centimetri pe metrul pătrat), iar local zece inchi (25 de centimetri pe metrul pătrat) în anumite regiuni din Baja California până duminică seara”, preconizesză NHC.

Uraganul a atins coasta mexicană la Oceanul Pacific, inclusiv centrul turistic Acapulco, şi s-ar putea abate asupra sudului statelor americane California şi Nevada la începutul săptămânii viitoare, estimează NHC.

Comisia Federală a Electricităţii din Mexic (CFE, publică) a mobilizat 800 de persoane pentru a înfrunta ”posibile pronbleme de aprovizionare” în peninsulă.

Uraganele sunt un fenomen obişnuit pe coastele mexicane, din mai şi până în noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.